- World Τοποθεσία - Loukia Hotel Χανιά

Τοποθεσία

Ιδανική τοποθεσία
Τα Χανιά είναι μια πόλη μοναδικής ομορφιάς, γεμάτη με άφθονα αρωματικά λουλούδια και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Αρχαία και σύγχρονα μνημεία, το λιμάνι της Βενετίας και η Παλιά Πόλη, οι πολύχρωμες γειτονιές, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής και οι φιλικοί κάτοικοι σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι βήμα προς βήμα για να γνωρίσετε την πόλη, υποσχόμενοι σας αξέχαστες στιγμές.
Γιατί να μας επιλέξετε - Loukia Hotel

Γιατί να μας επιλέξετε

  • Αρχαία και σύγχρονα μνημεία
  • Η πρώτη παραλία απέχει 800 μέτρα
  • Προσφέρει θέα στο Ενετικό λιμάνι
  • Θέα στον ενετικό φάρο.
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων - Loukia Hotel

Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στο κέντρο της παλιάς πόλης, στην οδό Χάληδων. Στεγάζεται στην ενετική εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγιο Φραγκίσκο, τον Άγιο των Φραγκισκανών μοναχών, ένα πολύ σημαντικό μνημείο της πόλης.
Η συλλογή χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο ανατολικό τμήμα του κτιρίου θα δείτε ευρήματα από τη Νεολιθική Εποχή έως την Υστερομινωική περίοδο, ενώ στη δυτική πλευρά υπάρχουν ευρήματα από τη γεωμετρική έως και τη ρωμαϊκή εποχή.
Η κεραμική, η λαπιδαριογραφία, η σφραγιδογραφία, η γλυπτική, η μεταλλουργία, τα χρυσά κοσμήματα και τα νομίσματα παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά. Πολύ ενδιαφέροντα είναι, επίσης, τα ψηφιδωτά δάπεδα της ρωμαϊκής περιόδου (2ος-3ος αιώνας μ.Χ.), που παρουσιάζουν σκηνές από τον διονυσιακό κύκλο και επεισόδια του μύθου του Ποσειδώνα και της νύμφης Αμυμώνης.
Λιμνοθάλασσα του Μπάλου - Loukia Hotel

Λιμνοθάλασσα του Μπάλου

Η περίφημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56km βορειοδυτικά των Χανίων και 17km βορειοδυτικά της Κισσάμου, που σχηματίζεται ανάμεσα στο ακρωτήριο Γραμβούσα και το μικρό ακρωτήριο Τηγάνι και κάτω από την οροσειρά του Πλατισκίνου. Ο Μπάλος είναι σίγουρα η πολυφωτογραφημένη παραλία της Κρήτης, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα.
Βυζαντινό Μουσείο - Loukia Hotel
Βυζαντινό Μουσείο
Η βυζαντινή και μεταβυζαντινή συλλογή των Χανίων στεγάζεται στην εκκλησία του San Salvatore, μέσα στην Παλιά Πόλη. Η ενετική εκκλησία χτίστηκε από Φραγκίσκους μοναχούς τον 15ο αιώνα μ.Χ. Αυτό το Βυζαντινό Μουσείο συγκεντρώνει μια μεγάλη συλλογή αντικειμένων από τους βυζαντινούς, μεταβυζαντινούς και ενετικούς χρόνους που προέρχονται από τις ανασκαφικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων καθώς και δωρεές.
Χρυσή Ακτή - Loukia Hotel
Χρυσή Ακτή
Η παραλία της Χρυσής Ακτής βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Νέας Κυδωνίας, λίγα μόλις μέτρα ανατολικά της παραλίας των Αγίων Αποστόλων και 2,5 χλμ δυτικά των Χανίων. Έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και το όνομά του προκύπτει από τη χρυσή άμμο της παραλίας. Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, που επισκέπτονται αυτή την παραλία για να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά που δεν επηρεάζονται από τον άνεμο μελτέμι. Το μήκος της παραλίας είναι 500μ. Είναι καλά οργανωμένο, με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αποδυτήρια, καθώς και ναυαγοσώστη. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά λόγω της ψιλής άμμου, των ρηχών νερών και της καλά οργανωμένης παιδικής χαράς.
Ελαφονήσι - Loukia Hotel
Ελαφονήσι
Το Ελαφονήσι είναι ένα νησί που βρίσκεται κοντά στη νοτιοδυτική γωνία του μεσογειακού νησιού της Κρήτης, του οποίου αποτελεί διοικητικά τμήμα, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να περπατήσετε στο νησί μέσα από τα ρηχά νερά. Το νησί είναι προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο.
Παλιό λιμάνι - Loukia Hotel
Παλιό λιμάνι
Η ιστορική σημασία της παλιάς ΧαρΧανιάς προήλθε από τη θέση της ως λιμάνι, και ακόμα και σήμερα, το βαθύ, καμπυλωτό λιμάνι, που απέκτησε τη σημερινή του εμφάνιση υπό τους Ενετούς τον 14ο αιώνα, είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της. Γεμάτο με ξύλινες ψαρόβαρκες και περιτριγυρισμένο από έναν περίπατο με εστιατόρια και καφέ με θαλασσινά, γεμίζει με επισκέπτες το καλοκαίρι και είναι εντελώς μαγευτικό τη νύχτα. Στα ανατολικά του παλιού λιμανιού, σημειώστε το τζαμί, που έχτισαν οι Οθωμανοί Τούρκοι αφού κατέλαβαν τα Χανιά το 1645. Πέρα από το τζαμί, βρίσκονται τα οπλοστάσια, όπου οι Ενετοί επισκεύασαν τις γαλέρες τους, και μια μαρίνα για γιοτ. Ολόκληρο αυτό το τμήμα της ακτής προστατεύεται από έναν κυματοθραύστη και στην άκρη του βρίσκεται ένας φάρος - σχεδιάστηκε από έναν Αιγύπτιο αρχιτέκτονα το 1839 και παραδόξως θυμίζει μιναρέ.bor
Ναυτικό Μουσείο - Loukia Hotel
Ναυτικό Μουσείο
Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στα Χανιά: Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στεγάζεται στο ενετικό φρούριο Φιρκά, που βρίσκεται στην είσοδο του παλιού λιμανιού στα Χανιά. Η τοποθεσία αυτή έχει ιστορική σημασία, γιατί την 1η Δεκεμβρίου 1913 υψώθηκε εκεί η ελληνική σημαία και σηματοδοτούσε την ένωση της Κρήτης με το ελληνικό κράτος. Η αρχική ιδέα πίσω από το μουσείο ήταν η κατασκευή ενός χώρου που θα απεικόνιζε την ελληνική ναυτική παράδοση και ιδιαίτερα τη ναυτική ιστορία της Κρήτης.
Δημόσιος Κήπος Χανίων - Loukia Hotel
Δημόσιος Κήπος Χανίων
Ο Δημόσιος Κήπος των Χανίων φιλοξενεί πολλά είδη δέντρων, θάμνων, οπωροφόρων και καλλωπιστικών φυτών, καθώς και έναν μικρό ζωολογικό κήπο με ζώα από την κρητική πανίδα. Στους τεράστιους χώρους του θα βρείτε επίσης τη δημόσια παιδική βιβλιοθήκη, τον δημόσιο κινηματογράφο και ένα δημοτικό καφέ.
ESPA

ESPA