Ιδανική τοποθεσία

Τα Χανιά είναι μια πόλη μοναδικής ομορφιάς, γεμάτη με άφθονα ευωδιαστά λουλούδια και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Τα αρχαία και σύγχρονα μνημεία, το βενετσιάνικο λιμάνι και η παλιά πόλη, οι πολύχρωμες γειτονιές, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής και οι φιλικοί κάτοικοι σας προσκαλούν θερμά σε ένα βήμα προς βήμα ταξίδι για να εξοικειωθούν με την πόλη, υποσχόμενος σας αξέχαστες στιγμές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί να μας επιλέξετε

Αρχαία και σύγχρονα μνημεία
Η πρώτη παραλία βρίσκεται στα 800μ.
Με θέα στο Bενετικό λιμάνι
Έχει θέα στον Bενετικό φάρο.
ΚΡΑΤΗΣΗ

Περισσότερα Αξιοθέατα

Χρυσή Ακτή
Η παραλία της Χρυσής Ακτής βρίσκεται στη Δημοτική Μονάδα Νέας Κυδωνίας, λίγα μέτρα ανατολικά της παραλίας των Αγίων Αποστόλων και 2,5 χλμ δυτικά των Χανίων. Έχει βραβευτεί με τη Γαλάζια Σημαία και το όνομά της προέρχεται από τη χρυσή αμμουδιά της παραλίας. Αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, που επισκέπτονται αυτήν την παραλία για να κολυμπήσουν στο κρυστάλλινο νερά που δεν επηρεάζεται από τον άνεμο του μελτέμι. Το μήκος της παραλίας είναι 500μ. Είναι καλά οργανωμένο, συμπεριλαμβανομένων ξαπλώστρες, ομπρέλες και αποδυτήρια, καθώς και ναυαγοσώστη. Η παραλία είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, λόγω της ψιλή άμμου, των ρηχών νερών και της καλά οργανωμένης παιδικής χαράς.
Λιμνοθάλασσα Μπάλος
Η περίφημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56km βορειοδυτικά των Χανίων και 17km βορειοδυτικά της Κισσάμου, που σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Γραμβούσα και του μικρού ακρωτηρίου Τηγάνι και κάτω από την περιοχή του Πλατυκίνου. Ο Μπάλος είναι σίγουρα η πιο φωτογραφική παραλία της Κρήτης, ένα πολύ αγαπημένο θέμα όλων των τουριστικών οδηγών για την Ελλάδα Ο Μπάλος φημίζεται για τα τυρκουάζ νερά του, την άγρια φυσική ομορφιά και το όμορφο εξωτικό τοπίο.
Ελαφονήσι
Το Ελαφονήσι είναι ένα νησί που βρίσκεται κοντά στη νοτιοδυτική γωνία του νησιού της Κρήτης, από το οποίο είναι διοικητικά μέρος στην περιφερειακή μονάδα των Χανίων. Όταν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε να περπατήσετε στο νησί μέσα από το ρηχό νερό. Το νησί είναι προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο.
Δημόσιο Κήπο των Χανίων
Ο Δημόσιος Κήπος των Χανίων φιλοξενεί πολλούς τύπους δέντρων, θάμνων, φρούτων και διακοσμητικών φυτών, καθώς και έναν μικρό ζωολογικό κήπο με ζώα από την κρητική πανίδα. Στις τεράστιες εγκαταστάσεις του θα βρείτε επίσης τη δημόσια παιδική βιβλιοθήκη, τον δημόσιο κινηματογράφο και ένα δημοτικό καφενείο.
Παλιό λιμάνι
Η ιστορική σημασία του Χανιά προέκυψε από τη θέση του ως λιμάνι, και ακόμα σήμερα το βαθύ, καμπυλωτό λιμάνι, το οποίο απέκτησε την σημερινή του εμφάνιση κάτω από τους Ενετούς τον 14ο αιώνα, είναι το κύριο τουριστικό του αξιοθέατο. Γεμάτη με ξύλινα ψαροκάικα και χτυπημένο από έναν περίπατο γεμάτο με θαλασσινά εστιατόρια και καφετέριες, ζωντανεύει με τους επισκέπτες το καλοκαίρι και είναι εντελώς γοητευτικό το βράδυ. Στα ανατολικά του παλιού λιμανιού, σημειώστε το τζαμί, που ανεγέρθηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους αφού πήραν τα Χανιά το 1645. Πέρα από το τζαμί, στέκονται τα οπλοστάσια, όπου οι Βενετοί επισκευάστηκαν οι μαγειρείες τους και μια μαρίνα για γιοτ. Όλη αυτή η έκταση της ακτής προστατεύεται από έναν κυματοθραύστη και στην άκρη του βρίσκεται ένας φάρος & # 8211; σχεδιάστηκε από έναν αιγυπτιακό αρχιτέκτονα το 1839 και θυμίζει παράξενα ένα μιναρέ.
Ναυτικό Μουσείο
Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στα Χανιά: Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης στεγάζεται στο φρούριο της Ενετικής Φιρκάς, που βρίσκεται στην είσοδο του παλιού λιμανιού στα Χανιά. Η θέση αυτή έχει ιστορική σημασία, διότι τον Δεκέμβριο του 1913 σηκώθηκε η ελληνική σημαία και σηματοδότησε την ενοποίηση της Κρήτης με το ελληνικό κράτος. Η αρχική ιδέα πίσω από το μουσείο ήταν να χτιστεί ένα μέρος που θα απεικόνιζε την ελληνική ναυτική παράδοση και ιδιαίτερα τη ναυτική ιστορία της Κρήτης.
Βυζαντινό Μουσείο
Η βυζαντινή και μεταβυζαντινή συλλογή των Χανίων στεγάζεται στην εκκλησία του San Salvatore, μέσα στην Παλιά Πόλη. Η βενετσιάνικη εκκλησία χτίστηκε από τους μοναχούς της Φραγκισκάνης τον 15ο αιώνα. Αυτό το Βυζαντινό Μουσείο συγκεντρώνει μια μεγάλη συλλογή αντικειμένων από βυζαντινή, μεταβυζαντινή και βενετική εποχή που προέρχονται από τις ανασκαμμένες τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων καθώς και δωρεές.
Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
Το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων βρίσκεται στο παλιό κέντρο της πόλης, στην οδό Χάληδων. Στεγάζεται στην βενετσιάνικη εκκλησία, αφιερωμένη στον Άγιο Φραγκίσκο, τον Άγιο των Φραγκισκανών μοναχών, ένα πολύ σημαντικό μνημείο της πόλης. Η συλλογή χωρίζεται σε δύο μέρη: Στο ανατολικό τμήμα του κτηρίου θα δείτε ευρήματα από τη νεολιθική εποχή έως την ύστερη μινωική περίοδο, ενώ στη δυτική πλευρά υπάρχουν ευρήματα από τη γεωμετρική περίοδο έως τη ρωμαϊκή εποχή. /> Η αγγειοπλαστική, τα λαξευτήρια, η χάραξη σφραγίδων, η γλυπτική, η μεταλλουργία, τα χρυσά κοσμήματα και τα κέρματα παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά. Πολύ ενδιαφέροντα είναι επίσης τα ψηφιδωτά δάπεδα της ρωμαϊκής περιόδου (2ος αι. Μ.Χ. αι.), Παρουσιάζοντας σκηνές από τον Διονυσιακό κύκλο και επεισόδια του μύθου του Ποσειδώνα και της νύμφης Αμυμώνης.